Bilanțul conflictului din estul Ucrainei a depășit 4600 de morți

0

Bilanţul conflictului separatist din estul Ucrainei, izbucnit în aprilie, a ajuns la 4.634 de morţi (incluzând cele 298 de victime ale avionului Malaysia Airlines), conform celei mai recente estimări a Oficiului ONU pentru Asistenţă Umanitară.

Alte 10.423 de persoane au fost rănite în confruntările armate. Circa 5,2 milioane de persoane trăiesc în zonele din estul Ucrainei unde se desfăşoară conflictul separatist între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi proruşi. Bilanţul anunţat anterior era de 4.317 morţi – militari ucraineni, insurgenţi separatişti şi civili. Aproximativ 1,1 milioane de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţele din cauza conflictului, 550.000 refugiindu-se în străinătate. După noul armistiţiu, intrat în vigoare pe 9 decembrie, nu s-au mai înregistrat victime civile.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin i-a recomandat sâmbătă Kievului să caute ameninţări „în interiorul” ţării, comentând astfel afirmaţiile ministrului ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, care a declarat vineri că Transnistria reprezintă o ameninţare pentru Ucraina, relatează RIA Novosti.”Principala ameninţare la adresa securităţii Ucrainei provine nu dinspre est sau sud, ci chiar din interiorul” ţării, a afirmat Rogozin într-un mesaj postat pe contul său de Twitter. „Să caute ameninţarea în ei înşişi”, a adăugat vicepremierul rus.

La rândul său, un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului rus al Apărării, Igor Korotcenko, a calificat declaraţiile lui Poltorak drept „absurde”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.