Cristian Preda, atac la Udrea: „Excluderea mea este nestatutară!”

0

Europarlamentarul Cristian Preda consideră nestatutară excluderea sa din PMP, acuzând că i-a fost încălcat dreptul de a se apăra. Preda spune că este „inimaginabil ca un partid membru al PPE să procedeze așa”: „E mai rău ca la comuniști! Din câte înțeleg, totul a fost improvizat, urmând umorile șefei”.

„Excluderea mea din PMP e nestatutară. Nu am fost înștiințat că o asemenea chestiune se va afla pe ordinea de zi a organismelor care au discutat-o – Consiliul Executiv Național din 17 noiembrie și Colegiul Național de azi. Nu mi s-a spus nici măcar că acestea se reunesc, deși eram membru în ambele. În consecință, mi-a fost încălcat dreptul de a mă apăra. E inimaginabil ca un partid membru al PPE să procedeze așa. E mai rău ca la comuniști! Din câte înțeleg, totul a fost improvizat, urmând umorile șefei”, a reacţionat Cristian Preda, pe Facebook.

Europarlamentarul susţine că decizia de excludere vine probabil după o declarație a sa în care anunța că îl interesează cursa pentru șefia PMP.”Țin să le mulțumesc colegilor care nu au votat abuzul comis de Udrea, fiindcă înțeleg că excluderea nu a fost susținută unanim. Voi căuta să văd dacă pot contesta decizia, fiindcă tare mă tem că PMP nu mai funcționează normal.

Acum remarc că în comunicatul PMP se vorbește atât despre majoritate absolută, cât și despre unanimitate atunci când e pomenit rezultatul votului referitor la excludere. Am căutat să iau legătura cu membrii conducerii PMP, dar nu a răspuns nici măcar unul. Curajul opiniei…”, a mai scris Preda.

Europarlamentarul Cristian Preda a fost exclus din Partidul Mişcarea Populară (PMP) în urma unor acţiuni „care au lezat statutul Partidului Mişcarea Populară”, a anunţat sâmbătă deputatul Clement Negruţ, secretar general al PMP, la şedinţa Colegiului Naţional, susţinută la Băile Tuşnad, judeţul Harghita.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.