Pesediștii (ne) vând gogoașa reformării partidului

0

Preşedintele executiv Liviu Dragnea a declarat duminică, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că noul proiect politic de reformă a PSD va fi finalizat până la sfârşitul lunii februarie, înainte de congres, şi va viza inclusiv proceduri în privinţa membrilor de partid cu probleme în justiţie.

Dragnea a fost întrebat dacă Comitetul Executiv a decis ca membrii PSD cu probleme în justiţie să se retragă din funcţiile publice. ”A rămas să discutăm pentru Statut să existe mai multe prevederi de genul ăsta. A rămas în ianuarie-februarie să facem o procedură care să fie foarte clară în Statut”, a răspuns Dragnea.

El a fost întrebat dacă nu ar fi riscantă această măsură având în vedere numărul reprezentanţilor PSD cu probleme în justiţie.”S-a discutat de principiu…oricum în două luni de zile cred că avem timp suficient în partid să găsim o procedură ca să nu mai ajungem în niciun fel de situaţie neplăcută. Să-l punem şi pe premier sau preşedinte în situaţia să ceară unui coleg să facă una sau alta…să fie ceva automat”, a răspuns liderul PSD.

Dragnea a precizat că, în privinţa disocierii funcţiilor politice de cele publice din administraţie, urmează să aibă loc consultări cu organizaţiile judeţene pentru a se stabili dacă această măsură se aplică şi la nivel naţional sau doar la nivel local.”Este important să facem această distincţie pentru a nu mai crea senzaţia nimănui că cineva care ocupă o funcţie administrativă deţine şi multă putere politică. Dacă o să ajungem la concluzia că trebuie să fie separat şi la nivel central, adoptăm şi lucrul ăsta”, a mai precizat liderul PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.