”Cel mai frumos roman din lume”, la Unteatru

”Cel mai frumos roman din lume”, după Larry Tremblay, se joacă, luni, 15 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Unteatru din Capitală.

”Cel mai frumos roman din lume” după Larry Tremblay (în traducerea lui Petre Bokor) este povestea a două personaje unite într-un joc al creaţiei, în care realul şi imaginarul alternează, coexistă şi se contopesc. Sub aparenţa unei şedinte de terapie în care o mică scriitoare aflată în pană de inspiraţie este analizată de un psihiatru excentric, cei doi dezvăluie noi planuri ale realităţii, care se împletesc, se dezvoltă şi se destramă, pe rând, ca straturile unei cepe, în cautarea esenţei – adevărul pur. O poveste despre dreptul, nevoia şi puterea de a crea.

Distribuţia este formată din Nicoleta Lefter şi Ionuţ Grama, iar regia îi aparţine Alexandrei Penciuc (”Cui i-e frică de Virginia Woolf?” la Godot Cafe-Teatru, ”Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” la Teatrul Odeon). Scenografia este semnată de Tudor Prodan.Originar din Canada, Larry Tremblay este scriitor, regizor, actor și specialist în Kathakali, un tip de teatru-dans elaborat, pe care l-a studiat în numeroasele sale excursii în India. A publicat peste 20 de cărți și este unul dintre autorii cei mai traduși ai Quebec-ului, piesele sale fiind traduse în 12 limbi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.