Sute de români au stat în frig pentru produsele alimentare de la UE

Share:

Câteva sute de persoane au așteptat mai multe ore în frig pentru a intra în posesia alimentelor oferite de Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Comunitară, potrivit Agerpres.

Peste 400 de persoane s-au așezat la rând de la ora 03,00, pentru a fi sigure că vor primi ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană. Din cauza oboselii, frigului și a înghesuielii, unii dintre cei care se îmbulzeau au căzut pe jos atunci când paznicii depozitului Vitalef au deschis porțile. Alții, mai nerăbdători, au încercat să sară gardurile. Ei au fost opriți de paznici și de polițiști.

„Începând de azi, distribuirea se va face zilnic, de luni până vineri, între orele 08,00-16,00, în două locații, una dintre acestea fiind depozitul Vitalef, din bulevardul Chimiei nr.12, celălalt fiind depozitul din șos.Națională nr.43 — Piramida lui Dubeț. Am înființat 12 puncte de distribuire pentru a evita aglomerația deoarece numărul beneficiarilor este de aproximativ 20.000 de persoane”, a declarat Luminița Munteanu, directorul Direcției de Asistență Comunitară.

Beneficiarii ajutoarelor alimentare europene primesc produse constând în făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve din carne de porc, conserve din carne de vită în suc propriu, conserve cu pateu de ficat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.