Ponta continuă scandalul cu Băsescu

0

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seara, la România TV, că între el şi Traian Băsescu nu a existat niciun moment în care să aibă încredere unul în altul sau să se simpatizeze. Ponta a spus că, de peste doi ani, Băsescu i-a cerut demisia, dar şi el i-a cerut şefului statului să plece. 

„Nu am avut niciodată un moment în care să avem încredere unul în altul sau să ne simpatizăm, întotdeauna ne-am antipatizat, este o diferenţă structurală, dacă vreţi. Probabil că vi se întâmplă şi dumneavoastră şi altor oameni să zici ‘Pe omul acesta, de când îl cunosc şi până azi, de ani de zile, n-am putut să ne înţelegem’. Nu cred că am făcut suficiente eforturi să ne înţelegem, dacă a făcut domnia sa, eu nu le-am sesizat, eu sigur n-am făcut. De doi ani şi jumătate, îmi cere demisia, ca să fiu sincer, şi eu i-am cerut-o”, a mărturisit Victor Ponta.

În ceea ce priveşte afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu, care i-a cerut, în 4 decembrie, demisia din funcţia de premier, folosind expresia „Stai frate la partidul tău care te susţine, care te-a votat, dar nu murdări imaginea României”, Ponta a spus că este nevoie ca, pe viitor, funcţiile să-şi recapete un anumit prestigiu în ceea ce priveşte exprimarea.

„Cred că este obligatoriu ca, în viitor, şi aici chiar am încredere, pentru că ştiu modul de adresare al domnului Iohannis, să recăpătăm un anumit prestigiu al funcţiilor.(…) Îmi asum şi eu greşelile mele şi încerc să schimb din discursul meu public lucrurile pe care am înţeles că nu trebuia să le fac ca prim-ministru. Deci, sunt absolut convins că preşedintele ţării, domnul Iohannis, îşi va face atribuţiile aşa cum prevede Constituţia, eu, atâta timp cât am sprijinul Parlamentului, voi lucra împreună cu preşedintele, cu Parlamentul, pentru a-mi îndeplini mandatul de prim-ministru şi cred că acesta este lucrul cel mai bun pentru România, să lucrăm împreună, să nu continuăm cei zece ani de dezbinare”, a mai spus prim-ministrul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.