Vinicius și Tom, mascotele de la Rio

Share:

Mascotele de la Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio de Janeiro vor purta numele ”Vinicius” și respectiv ”Tom”, în onoarea a doi mari mari compozitori brazilieni: Vinicius de Moraes și Tom Jobim, relatează agenția Reuters. Mascotele de la Jocurile Olimpice și Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio de Janeiro vor purta numele ”Vinicius” și respectiv ”Tom”, în onoarea a doi mari mari compozitori brazilieni: Vinicius de Moraes și Tom Jobim, relatează agenția Reuters.

Cele două nume au primit 44 la sută din cele peste 320.000 de voturi online exprimate de brazilieni. Celelalte nume aflate în cursă erau Oba și Eba, respectiv Tiba Tuque și Esquindim.”Vinicius” este numele mascotei pentru JO 2016, o felină galbenă care simbolizează fauna Braziliei, în timp ce ”Tom”, mascota Jocurilor Paralimpice, reprezintă flora pădurilor braziliene.

Anunțul numelor celor două mascote survine cu 600 zile înaintea ceremoniei de deschidere a JO de la Rio de Janeiro, care va avea loc pe 5 august 2016. În 2012, mascota JO de la Londra s-a numit Wenlock, iar mascota Jocurilor Paralimpice — Mandeville.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.