Cocoș primea șpaga de la Gheorghe Stelian în pungi de plastic

0

În faţa procurorilor, Gheorghe Stelian s-a simţit mai degrabă ca la spovedanie. Le-a mărturisit anchetatorilor cum a acţionat de la debutul afacerii şi până la finalizarea ei. Pentru a deveni beneficiarul retrocedării record, în valoare de 377 de milioane de lei, Stelu a fost nevoit să arunce cu banii în stânga şi-n dreapta. Primul mituit a fost evaluatorul. Grosul banilor s-a dus cash la Dorin Cocoş, pe atunci soţ al Elenei Udrea.

Relaţiile dintre afaceristul Gheorghe Stelian şi Dorin Cocoş erau mai vechi. În urmă cu câţiva ani, au mai bătut palma pentru alte două afaceri de milioane de euro. S-au gândit că şi de această dată poate fi cu noroc. Aşa că, au pus la cale planul în urma căruia, Stelu urma să primească despăgubirea record de la ANRP.”Am stabilit cu Dorin Cocoş ca suma pe care trebuia să i-o dau pentru urgentarea şi soluţionarea dosarului să fie de 10 milioane euro. Când s-a emis titlul de conversie, Dorin Cocoş m-a anunţat, am fost la ANRP, am semnat şi l-am ridicat”, a precizat Stelian Gheorghe.”

După ce a încheiat afacerea, Stelian Gheorghe a început să achite cash datoria pe care o avea la Dorin Cocoş. Înţelegerea dintre cei doi oameni de afaceri, gheorghe stelian şi dorin cocoş era foarte clară. fostul soţ al elenei udrea voia banii în tranşe de câte un milion de euro. aşa că stelu mergea la bancă şi scotea banii.

Banii erau puşi în pungi, în calupuri de bancnote de 500 de euro. Cu sacoşa plină de bani, Gheorghe Stelian mergea direct la biroul lui Dorin Cocoş, care se află la o distanţă de doar doi kilometri. Practic, în doar câteva minute ajungea cu şpaga la Dorin Cocoş.

În permanenţă, cei doi oameni de afaceri ţineau legătura la telefon. Astfel, Stelu nu mergea niciodată la bancă până nu se asigura că Dorin Cocoş se află la birou. Sediul este la hotelul familiei Udrea-Cocoş.

La ultimul etaj al acestui hotel îşi are biroul Dorin Cocoş. Stelu era aşteptat cu braţele deschise de acesta, de fiecare dată când îi aducea banii, reprezentând şpaga.

Astfel, planul celor doi a mers ca pe roate. La sfârşitul lunii februarie 2011, a avut loc faimoasa şedinţă ANRP în care dosarul de retrocedare a fost validat a doua oară. Gheorghe Stelian a primit despăgubiri pentru 13 hectare de teren agricol fabuloasa sumă de 377 de milioane de lei. Mai mult decât un castel cu 18 camere din Manhattan.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.