Premii pentru proiecte românești cu finanțare europeană

0

Peste 30 de proiecte românești din totalul celor 101 înscrise în competiția lansată de Comisia Europeană au fost premiate luni la Gala Fondurilor Structurale, potrivit Agerpres.

Premiile au fost acordate pe 10 secțiuni — Bucuroși de oaspeți, Verde la proiecte, Școala face omul OM, Administrație user-friendly, Cu impact INCLUS, Prâslea cel voinic în Țara Finanțărilor, Schuman-ul european în Poiana lui Iocan, Out of the (innovation) box, Impact Macro la nivel Micro, Infrastructura…pe catwalk — fiind oferite pentru primele trei locuri.

Invitații speciali ai manifestării, care au și decernat premiile I la primele trei secțiuni, au fost vicepreședintele Comisiei Europene pentru locuri de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate, Jyrki Katainen, comisarul european pentru politici regionale Corina Crețu și Angela Filote, reprezentanta Comisiei Europene în România.

Vicepreședintele Comisiei Europene a apreciat proiectele românești și a pledat proiecte sustenabile. Angela Filote, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România, a arătat că evenimentul încheie caravana fondurilor europene din acest an, dar ”povestea continuă și în 2014 — 2020, o perioada de mari așteptări la București și Bruxelles”.

Comisarul european de politica regională Corina Crețu a felicitat toți premianții, dar și pe cei care care au aplicat.”Știu că aceste proiecte sunt rezultatele unei munci îndelungate. Vă felicit pentru că datorită dvs. avem pe piața muncii oameni bine pregătiți, incluziunea socială devine o realitate pentru grupurile vulnerabile, instituțiile publice vor deveni mai prietenoase și IMM-urile pot să folosească tehnologii inovatoare (…). Localitățile în care au pătruns fonduri europene sunt deja branduri de țară”, a spus Crețu, adăugând că proiectele pot primi resurse, dar ele nu sunt suficiente dacă nu există implicarea oamenilor.

Printre câștigători s-au aflat: la secțiunea „Bucuroși de oaspeți”, unde au fost 15 înscrieri, Primăria Alba Iulia, Primăria Sibiu, Agenția de Dezvoltare Durabilă Brașov. La secțiunea „Verde la proiecte” au fost depuse 6 proiecte de organizația ecologistă Mare Nostrum, Romsilva — Administrația Parcului Natural Vânători Neamț, Primăria Mizil, iar la secțiunea „Școala face omul OM”—17 proiecte ale fundației Tineri pentru tineri, Ministerului Educației Naționale și Inspectoratului județean Alba. La secțiunea Administrație user friendly au fost înscrise 11 proiecte, iar premiați Institutul Național de Statistică, Prefectura Constanța, CJ Ialomița; la secțiunea „Cu impact inclus” — 13 înscrieri — Fundația Alături de Voi România, Administrația Națională a Penitenciarelor, pentru un proiect de îmbunătățire a accesului tinerilor la programe de formare profesională și integrare socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Constanța.

Vicepreședintele Comisiei Europene pentru locuri de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate, Jyrki Katainen, și comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, efectuează luni o vizită oficială în România. Țara noastră este primul stat membru al Uniunii Europene pe care vicepreședintele Katainen îl vizitează pentru a prezenta planul de investiții în valoare de 315 miliarde de euro.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.