ÎCCJ verifică legalitatea arestării preventive a Alinei Bica

Share:

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) verifică miercuri legalitatea măsurii arestării preventive a fostei șefe a DIICOT Alina Bica, după ce aceasta a fost trimisă în judecată în stare de arest de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul privind acordarea de despăgubiri supraevaluate omului de afaceri Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală, informează Agerpres.

Verificarea măsurii arestării preventive este o etapă obligatorie care se face după trimiterea în judecată a unor inculpați în stare de arest iar decizia judecătorilor poate fi contestată.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis pe 15 decembrie, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, faptă săvârșită ca secretar de stat și reprezentanta Ministerului Justiției (MJ) în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). În dosar, au fost deferiți justiției pentru aceeași faptă și alte persoane care erau în componența Comisiei: Crinuța Dumitrean, președinte ANRP, Dragoș Bogdan și Lăcrămioara Alexandru, toți în stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepreședinte ANRP, Cătălin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, șef birou în MJ, toți sub control judiciar, și Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru corupție în altă cauză.

De asemenea, au mai fost deferiți justiției Emil Nuțiu, în stare de arest preventiv, evaluator, și Stelian Gheorghe, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despăgubirii, ambii pentru complicitate. Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii au solicitat instanței menținerea măsurilor preventive dispuse în cazul inculpaților, dar și cea a sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile și sumelor de bani aparținând acestora

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.