Kim Jong-un ar putea efectua o vizită în Rusia, în mai 2015

0

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un ar putea să se deplaseze în Rusia, în mai 2015, în cadrul primei sale vizite în străinătate în calitate de lider al Coreei de Nord, au anunţat surse diplomatice, citate de RIA Novosti.

Liderul nord-coreean ar urma să participe la parada de Ziua Victoriei organizată pe 9 mai, la Moscova.Potrivit publicaţiei japoneze Asahi Shimbun, el ar fi primit o invitaţie din partea Guvernului rus, însă nu există informaţii oficiale privind această posibilitate.

Kim Jong-un i-a succedat tatălui său Kim Jong-il, care a murit în urma unei crize cardiace în 2011, la vârsta de 69 de ani.Bunicul său, Kim Il-sung, este fondatorul Republicii Populare Democratice Coreea (RPDC).

Televiziunea nord-coreeană a difuzat miercuri imagini de la omagiul adus de zeci de mii de nord-coreeni lui Kim Jong-il, marcând trei ani de la decesul fostului lider al acestui regim izolat, relatează AFP.

Mulţimea – înfofolită în încercarea de a se proteja de frigul glacial – s-au înclinat în faţa statuilor lui Kim Jong-il şi Kim Il-sung, fondatorul unicei dinastii comuniste din Istorie.

Aceste statui, cu o înălţime de peste 20 de metri, au fost ridicate pe dealul Mansu, la Phenian, şi sunt considerate simbolul cel mai marcant al cultului personalităţii întreţinut de către regim.”În pofida frigului glacial din această dimineaţă de decembrie, inima nostră se încălzeşte pentru el, iar credinţa noastră creşte”, a spus un comentator al televiziunii publice.Persoanele prezente depuneau buchete de flori la statuia lui Kim Jong-il, care a condus ţara timp de 17 ani. El a fost înlocuit în funcţie după ce a decedat, în 2011, de către fiul său Kim Jong-un.

„Îl plângem pe general, tatăl nostru maiestuos”, a adăugat comentatorul, salutându-l pe fostul lider pentru că a dezvoltat programul nuclear al ţării. „Dar, în persoana mareşalului îl vedem pe general trăind etern”, a adăugat el, referindu-se la actualul lider.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.