Liderii UDMR reacționează dur după anunțul DIICOT

Share:

Deputatul UDMR Laszlo Borbely a declarat, miercuri, că DIICOT nu se referă la niciun fel de speță în comunicatul în care precizează că s-a început urmărirea penală „in rem” pentru amenințare, în urma declarațiilor făcute în ședința Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) al Uniunii Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureș.

„Și eu am citit acest comunicat al DIICOT. Nu reiese care din declarații, cel fel de declarații au fost în care domnii de la această instituție au pornit ceva. Nici n-am înțeles ce. În momentul de față așteptăm să vedem despre ce este vorba. Eu sunt convins că ceea ce a fost acolo au fost declarații politice, nicidecum nu intră în această categorie, dar deocamdată nu vreau eu să intru în speculații pentru că nu știu despre ce este vorba”, a spus Borbely, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a precizat că DIICOT „în acest comunicat nu se referă la niciun fel de speță”.”Eu nu știu cineva acolo ce a făcut. Ceea ce știm e că în presă au apărut unele comentarii și declarații. La o ședință a unei formațiuni politice se pot face declarații”, a mai afirmat deputatul UDMR.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem” pentru amenințare, în urma declarațiilor făcute în ședința Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) al Uniunii Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureș
„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală au dispus la data de 15 decembrie, în temeiul art. 305 alin. 1 și 2, începerea urmăririi penale „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare prev. de art. 206 Cp săvârșită în condițiile Legii nr. 535/ 2004 privind prevenirea și combaterea terorismului”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În comunicat se precizează că procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe 13 decembrie 2014 de la tribuna CRU al UDMR de la Târgu Mureș au fost făcute „declarații susceptibile de a întruni elementele infracțiunii prevăzute de art. 206 Cp săvârșită în condițiile Legii nr. 535/ 2004 privind prevenirea și combaterea terorismului”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.