Deputatul Dan Cristian Popescu, întrevedere cu ambasadorul Braziliei

Share:

Deputatul Dan Cristian Popescu, în calitate de membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Federativă a Braziliei, a avut, recent, o întrevedere cu Excelenţa Sa, Raymundo Santos Rocha Magno, ambasador al Braziliei în România. La întâlnire au fost prezenți și domnul Pedro Scalisse Neto, ministru-consilier al Ambasadei Republicii Federative a Braziliei la Bucureşti, domnul José Soares Junior, consilier al Ambasadei Republicii Federative a Braziliei la Bucureşti , dar și deputatul Mihai Tararache, membru al Grupului parlamentar de prietenie.

În cadrul discuțiilor, Dan Cristian Popescu și-a exprimat interesul pentru îmbunătățirea relațiilor dintre România și Republica Federativă a Braziliei, atât în planul schimburilor comerciale, cât și în domeniul academic. „ Am remarcat și am apreciat eforturile depuse de ambasadă în vederea apropierii culturale între Brazilia și România. Cred că stabilirea unor parteneriate pentru cercetare și dezvoltare ar fi de asemenea foarte utila”, a subliniat Dan Cristian Popescu.

Astfel, deputatul a propus un posibil parteneriat între Academia de Studii Economice și universități cu aceeași specializare din Brazilia pentru schimburi de experiență la nivelul studenților, idee apreciată de domnul ambasador. Pe lângă această oportunitate, a fost adus în discuție și interesul reprezentat de Portul Constanta, pentru companiile braziliene care exportă mărfuri in Uniunea Europeană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.