Merkel consideră inevitabile sancțiunile la adresa Moscovei

0

Cancelarul german Angela Merkel a insistat, joi, că suveranitatea Ucrainei rămâne un obiectiv pentru Europa şi a asigurat că sancţiunile împotriva Rusiei rămân „inevitabile” până când acest obiectiv va fi îndeplinit.

„Obiectivul acţiunii noastre este şi rămâne o Ucraină suverană şi unită teritorial, care să-şi poată decidă viitorul”, a declarat Angela Merkel, într-un discurs susţinut în Bundestag, informează Mediafax.

Angela Merkel a insistat, de asemenea, că Europa este în continuare interesată să menţină dialogul cu Moscova, iar obiectivul este „cooperarea europeană în materie de securitate cu Rusia, nu împotriva Rusiei”. „Până când acest obiectiv va fi atins (…) sancţiunile rămân inevitabile”, a subliniat Merkel. Ea a reafirmat că nu este avută în vedere o soluţie militară pentru conflictul ucrainean şi a pledat pentru susţinerea politică şi economică a Ucrainei, care, la rândul său, trebuie să-şi „modernizeze economia, să consolideze statul de drept şi să combată corupţia”.

Liderii UE participă joi la Bruxelles la un summit european consacrat viitorului relaţiei UE cu Moscova, pe fondul adâncirii crizei economice în Rusia şi a situaţiei tensionate cu privire la criza din Ucraina.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.