Nicolae Manea a fost înmormântat

0

Fostul jucător, antrenor şi preşedinte al FC Rapid, Nicolae Manea, care a decedat la vârsta de 60 de ani, a fost înmormântat, joi, la Cimitirul Străuleşti 2, în prezenţa a aproximativ 200 de persoane, la funeralii participând foşti şi actuali fotbalişti, dar şi suporteri giuleşteni.

La slujba de înmormântare, care a avut loc la Biserica Sfânta Vineri-Nouă din Bucureşti, au asistat mai mulţi oameni de fotbal printre care Gheorghe Hagi, Gino Iorgulescu, Anghel Iordănescu, Daniel Isăilă, Ilie Balaci, Valeriu Argăseală, Vlad Munteanu, Daniel Prodan, Dumitru Mihalache, Mihai Stoichiţă, Florin Bratu, Adalbert Kassai, Florin Halagian, Vasile Avram, Narcis Răducan, Florin Prunea, Ion Manu, Dănuţ Perjă, Renzo Rossi, Nicolae Stanciu, Fane Ţâră, Rică Răducanu şi Ioan Goanţă.

De asemenea, au adus un ultim omagiu fostului fotbalist şi secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală, fosta gimnastă Monica Roşu, şi artiştii Romică Ţociu, Adrian Enache, Andrei şi Kamara de la formaţia Alb şi Negru. Jucătorii Alexandru Coman, Valentin Balint, Andrei Ciolacu, Daniel Niculae şi Gabriel Tamaş au participat la ceremonia de înhumare, la fel ca fostul acţionar al FC Rapid Nicolae Cristescu şi politicianul Corneliu Vadim Tudor.

În drumul spre cimitir, cortegiul funerar a oprit în faţa Stadionului Giuleşti-Valentin Stănescu, unde câteva sute de fani au aplaudat şi au scandat numele fostului atacant rapidist.

Nicolae Manea a încetat din viaţă, luni dimineaţă, la vârsta de 60 de ani, după ce în luna septembrie fusese diagnosticat cu cancer la ficat. Născut la 11 martie 1954, Manea şi-a început cariera la Rapid, formaţie pentru care a evoluat 13 ani. De altfel, ca jucător a activat doar la alte două echipe, la Steaua pentru o scurtă perioadă de timp şi la Gloria Bistriţa în finalul carierei.

Ca antrenor a condus formaţiile Drobeta-Turnu Severin, Unirea Dej, FC Bihor Oradea, Rapid, Ceahlăul Piatra Neamţ, reprezentativa U21 a Romaniei, FC Braşov, Gloria Bistriţa şi Corona Braşov. Până în luna septembrie a acestui an, Nicolae Manea a ocupat funcţia de preşedinte al FC Rapid.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.