România, cel mai rapid declin din UE la construcții

România a înregistrat în octombrie cele mai abrupte scăderi din UE ale producţiei din sectorul construcţiilor, de 6,1% faţă de luna anterioară şi de 11,3% raportat la perioada similară a anului trecut, contrar evoluţiei de la nivelul Uniunii, unde piaţa a crescut în medie cu 0,4%, respectiv 1,5%.

Cele mai mari creşteri raportat la luna septembrie au fost înregistrate în Ungaria (4%), Italia (3,2%) şi Olanda (2,2%), iar cele mai puternice scăderi în România şi Marea Britanie (-2,2%), potrivit datelor Eurostat, informează Mediafax.

Avansul lunar la nivelul UE a fost susţinut de creşterea cu 0,4% a construcţiilor de clădiri şi cu 0,2% a construcţiilor de inginerie civilă. Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, Ungaria (15,8%), Spania (13,9%) şi Suedia (10,5%) au înregistrat cele mai mari creşteri ale producţiei din sectorul construcţiilor. Cele mai accentuate scăderi au fost înregistrate în România, Portugalia (-13,3%), Italia (-5,7%) şi Slovacia (-4,3%).La nivelul UE, construcţia de clădiri a avansat cu 2,3% în octombrie faţă de aceeaşi lună a anului interior, în timp ce construcţiile de inginerie civilă au scăzut cu 1,5%.

Cifrele sunt ajustate sezonier şi sunt calculate pe baza evoluţiei volumului producţiei la nivelul fiecărui stat UE, incluzând atât lucrările de construcţii, cât şi cele de inginerie civilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.