Se înființează Institutul Român de Comerț Exterior

0

Guvernul a decis înfiinţarea Institutului Român de Comerţ Exterior prin preluarea atribuţiilor şi a personalului din domeniu de la Departamentul de comerţ exterior şi relaţii internaţionale din minister, precum şi a activităţilor de promovare a turismului de la Autoritatea Naţională pentru Turism.

Institutul va funcţiona în subordinea Ministerului Economiei, conform ordonanţei privind structura noului Guvern. Noua structură va derula programul de susţinere şi promovare a exporturilor, cu organizarea de târguri şi expoziţii în ţară şi în străinătate, dar se va ocupa şi de acţiunile de promovare turistică.

„Institutul exercită atribuţii privind Strategia naţională de export şi Strategia naţională de dezvoltare turistică, iniţierea, organizarea şi coordonarea expansiunii economice, comerciale şi turistice externe pe pieţele de interes, organizarea şi realizarea activităţii de promovare turistică de către reprezentanţele de promovare turistică”, se arată în ordonanţă.Institutul va fi condus de un director general numit de ministrul Economiei şi finanţat din venituri proprii şi, în completare, prin subvenţii de la bugetul de stat, surse proprii şi alte surse.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.