Detalii scandaloase în „dosarul Bica”

Share:

Noi detalii scandaloase ies la iveală în dosarul retrocedărilor ilegale. Fosta şefă antimafia era la mâna cupului Udrea-Cocoş şi făcea presiuni asupra angajaţilor ANRP pentru rezolvarea anumitor dosare.

Alina Bica se plângea că dacă nu se ocupă de rezolvarea anumitor cazuri „îi vor rupe alţii capul”. Ţinta presiunilor era, printre alţii, chiar şefa ANRP de atunci, Dorina Danielescu, numită cu acceptul dat de Elena Udrea şi Ioan Oltean. O spun chiar martorii care au dat declaraţii la DNA în dosarul retrocedărilor.

„Îmi amintesc că într-o dimineaţă, în luna decembrie 2011, am plecat spre ANRP şi în drum am fost rugat de Dorina Danielescu să o preiau şi pe dumneaei. Cu această ocazie am constatat că la dânsa, la prima oră a dimineaţii, se afla doamna Bica Alina Mihaela, care era foarte nervoasă şi chiar speriată, încercînd să o convingă pe Dorina Danielescu să convoace cât mai repede comisia. Am fost rugat de Dorina Danielescu să asist la discuţie, iar în cadrul acestei discuţii s-a ridicat tonul, s-au făcut reproşuri şi doamna Bica Alina Mihaela, la un moment dat, a avut următoarea remarcă: „Cum pot eu să mă duc la Elena şi să-i spun că am pus o dezaxată la ANRP?”. Pe fondul acestor discuţii extrem de tensionate, am încercat să încetez această discuţie şi să o preiau pe Drina Danielescu, sp mergem la serviciu, întrucât Bica Alina Mihaela, din punctul meu de vedere, începuse să facă presiuni”, a declarat un martor din dosar.

„Din acea discuţie a rezultat, indirect, că dacă nu este convocată comisia cei doi, în special Bica Alina Mihaela, vor avea de suferit grav din partea altor persoane, în acest context menţionând un nume „DORIN”, precizând „Voi chiar nu înţelegeţi că-mi rup capu’ ăştia dacă nu e convocată comisia?”. Am întrebat cine anume, dar nu a vrut să spună.

După aproximativ o oră de discuţii contradictorii, tensionate, în cadrul cărora Dorina Danielescu le-a precizat că atâta timp cât va fi ea la ANRP totul se va face conform legii, Bica Alina ori a leşinat, ori a simulat că a leşinat şi a solicitat intervenţia unei asistente. După ce i s-a administrat un medicament, atât ea, cât şi Mihăilescu Ionuţ şi-au reluat presiunile, de data aceasta Ionuţ Mihăilescu precizând că „dacă ei şi-o vor lua, ne-o dau şi nouă în forward” şi că noi suntem prea mici pentru a ne pune cu alţii, fără să precieze vreun nume şi că trebuie să înţelegem că trebuie să fie convocată această comisie”, precizează martorul, adăugând că, după informaţiile primite chiar de la Alina Bica,  acceptul informal pentru numirea Dorinei Danielescu în fruntea ANRP ar fi fost dat de către Elena Udrea şi Ioan Oltean.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.