SRR are opt noi membri în Consiliul de Administrație

0

Parlamentul a aprobat, sâmbătă, cu 381 de voturi „pentru” şi 22 „împotrivă”, numirea a opt membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii de Radiodifuziune, după decizia CC de neconstituţionalitate dată în iulie 2014.

Parlamentarii şi-au exprimat opţiunile prin vot secret, cu bile. Astfel, cei 8 membri ai Consiliului sunt: din partea PSD – Mirela Fugaru, Ruxandra Săraru, din partea PNL – Ducu Bertzi, Alexandru Muraru, din partea PDL – Radu F Alexandru, din partea PC – Alina Stanciu, din partea UDMR – Demeter Andras Istvan, iar din partea PPDD – Alexandra Dumitraşcu, informează Mediafax.

PNL a sesizat Curtea Constituţională în privinţa numirii CA al SRR pe motiv că nu a fost respectat algoritmul politic şi nu a primit niciun loc. Curtea a admis în iulie 2014 sesizarea PNL, iar Biroul Permanment a decis ca procedura numirii CA să fie reluată.

Comisiile de cultură l-au audiat şi avizat, sâmbătă, pe Alexandru Muraru, propus de PNL în Consiliul de Administraţie al Radiodifuziunii, ceilalţi fiind audiaţi anterior. Alexandru Muraru este fratele geamăn al lui Andrei Muraru, care va fi consilier prezidenţial. Alexandru Muraru a precizat că este profesor de ştiinţe politice, în perioada 2005-2009 a fost consilier în cancelaria primului-ministru, iar în perioada 2013-2014 a condus Institutul Naţional al Patrimoniului.

După ce au fost aprobaţi de Parlament, cei 8 membri ai CA al SRR au depus jurământul. Aceştia se vor alătura în Consiliul de Administraţie al Radiodifuziunii celorlaţi cinci membri.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că preşedintele director general al Societăţii de Radiodifuziune rămâne Ovidiu Miculescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.