SUA suspendă schimburile comerciale cu Crimeea

0

Statele Unite şi-au suspendat schimburile comerciale cu Crimeea pentru a protesta faţă de alipirea acestei peninsule ucrainene la Rusia, a anunţat vineri preşedintele Barack Obama.

Decretul prezidenţial suspendă schimburile de „bunuri, tehnologii şi servicii” americane înspre şi dinspre această regiune, a anunţat preşedintele american Barack Obama.”Fac apel din nou către Rusia să înceteze ocuparea şi tentativele sale de a anexa Crimeea”, a declarat preşedintele american, citat într-un comunicat.

La rândul ei, Uniunea Europeană a adoptat joi noi sancţiuni vizând Crimeea, prin care interzice toate investiţiile europene, precum şi croazierele, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de „anexarea ilegală”, în martie, a acestei peninsule ucrainene de către Rusia.”Administraţia mea va continua să coopereze strâns cu aliaţii şi partenerii din Europa şi de pe glob pentru (…) a sprijini suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a adăugat Obama.

În acelaşi timp, Departamentul american al Trezoreriei a adăugat, vineri, pe lista sa neagră 20 de lideri separatişti din Ucraina acuzaţi de „subminarea” stabilităţii acestei ţări cu sprijinul Rusiei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.