Băsescu a părăsit Palatul Cotroceni

0

Traian Băsescu a plecat de la Palatul Cotroceni, după ceremonia militară cu prilejul încheierii mandatului său de preşedinte, care a avut loc pe platoul Marinescu, în timpul căreia s-a apropiat de steagul ţinut de Garda de onoare şi l-a sărutat.

În timpul ceremoniei, care a început cu intonarea imnului naţional, Traian Băsescu a primit onorurile militare. Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, au urcat apoi în maşină şi au plecat de la Palatul Cotroceni, la ieşire fiind întâmpinaţi de un grup de simpatizanţi, pe care i-a salutat. La ieşirea coloanei cu maşinile oficiale, simpatizanţii care îl aşteptau la poarta Palatului Cotroceni au scandat: „Super-Băse”.

La poarta Palatului Cotroceni erau aproximativ 300 de simpatizanţi ai lui Traian Băsescu şi peste 100 de opozanţi ai fostului preşedinte.  Ceremonia de predare-preluare a mandatului de preşedinte a început, la Palatul Cotroceni, în jurul orei 13.00, când pe platoul Marinescu a avut loc ceremonia militară cu prilejul învestirii în funcţia de preşedinte al României a lui Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la platoul Marinescu de la Palatul Cotroceni, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis, fiind întâmpinat Garda de onoare.  Iohannis şi Carmen Iohannis au mers apoi către Sala Unirii a Palatului Cotroceni, unde a avut loc ceremonia de înmânare a Colanului de aur al Ordinului Steaua României.

Klaus Iohannis şi Carmen Iohannis au fost întâmpinaţi de Traian Băsescu şi Maria Băsescu. Cei patru au intrat Sala Unirii, unde s-a intonat imnul naţional al României. După intonarea imnului, Traian Băsescu i-a înmânat lui Klaus Iohannis Colanul de aur al Ordinului. Apoi, cei doi, împreună cu soţiile, au ciocnit un pahar de şampanie cu foştii şi viitorii consilieri prezidenţiali. Traian Băsescu le-a urat mult succes lui Klaus Iohannis şi Carmen Iohannis. El i-a oferit lui Carmen Iohannis un buchet de trandafiri albi, iar Iohannis i-a oferit Mariei Băsescu un buchet de trandafiri roz.

Klaus Iohannis şi Carmen Iohannis i-au însoţit pe Traian Băsescu şi Maria Băsescu până la maşină, fostul preşedinte şi soţia sa mergând apoi către platoul Marinescu, unde a avut loc ceremonia militară cu prilejul încheierii mandatului.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.