Congres „restrâns” al liderilor PLR

Share:

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a avut, vineri, un congres ”restrâns” a liderilor partidului, în care a fost formalizată schimbarea denumirii din Partidul Naţional al Mediului în Partidul Liberal Reformator, dar la care doar o parte a parlamentarilor a luat parte.

Secretarul general al PLR, Daniel Chiţoiu, a confirmat, pentru Mediafax, congresul Partidului Naţional al Mediului în care a fost adoptată din nou modificarea Statutului şi denumirii formaţiunii în Partidul Liberal Reformator.

Potrivit unor surse din cadrul partidului, ”congresul restrâns” a beneficiat de participarea doar a unor lideri şi parlamentari, însă mulţi dintre actualii senatori şi deputaţi nu au fost informaţi. Aceleaşi surse au precizat pentru Mediafax că a fost necesară această ”formalitate” pentru a putea introduce o nouă acţiune de înregistrare la Tribunalul Bucureşti sub numele de PLR. Astfel, reprezentanţii partidului lui Tăriceanu au renunţat la acţiunea de contestare a deciziei iniţiale de respingere a cererii de schimbare de denumirii partidului şi Statutului.

Tribunalul Bucureşti a respins în septembrie solicitarea formulată de Partidul Naţional al Mediului pentru transformarea acestuia în Partidul Liberal Reformator prin modificarea Statutului, a denumirii şi a programului politic. Motivul respingerii a fost legat de faptul că Legea partidelor politice interzice schimbarea semnului formaţiunilor şi implicit a Statutului cu şase luni înainte de alegeri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.