Klaus Iohannis, oficial, noul preşedinte al românilor

0

Întruniți duminică, în ședință solemnă de plen, parlamentarii au luat act de începerea exercitării mandatului de președinte de către Klaus Iohannis.

Declarația Parlamentului României a fost citită de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.”Camera Deputaților și Senatul, întrunite în ședință comună la 21 decembrie 2014, în vederea depunerii jurământului de candidat la funcția de președinte al României a cărei alegere a fost validată de Curtea Constituțională, prin hotărârea nr. 63 din 21 noiembrie 2014, ținând seama de actul de validare întocmit în conformitate cu art. 53 alin. 2 din Legea 370 din 2004 pentru alegerea președintelui României, republicată cu modificările și completările ulterioare, al cărui conținut a fost prezentat în fața Parlamentului României de către dl. Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale, constatând că dl Klaus Werner Iohannis a depus jurământul prevăzut de art. 82 alin. 2 din Constituția României, iau act de începerea exercitării de către dl Klaus Werner Iohannis a mandatului de președinte al României”, se arată în documentul citit de președintele Camerei Deputaților.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în discursul de învestitură, că va fi președintele tuturor românilor și că este onorat de încrederea pe care românii i-au acordat-o.”Stau aici, în fața dumneavoastră, astăzi, conștient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt recunoscător și onorat de încrederea pe care cetățenii României mi-au acordat-o, aceea de a fi președintele lor și îi asigur că voi fi președintele tuturor românilor”, a spus Iohannis, în fața plenului Parlamentului, după depunerea jurământului de învestitură.

Șeful statului s-a declarat „profund mișcat de dragostea de țară care a stat în spatele participării la vot, de aspirația spre libertate și prosperitate a românilor”.”La 25 de ani după căderea comunismului, ați făcut încă o dată să triumfe democrația și participarea”, a afirmat Iohannis.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.