Liberalii contestă bugetul de stat la CCR!

0

Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a anunțat că grupurile parlamentare ale PNL vor contesta la Curtea Constituțională (CCR) Legea bugetului de stat pe anul 2015.

„Vă informez domnul prim-ministru că (…) grupurile PNL vor contesta la CCR un asemenea buget, care este neconstituțional, și avem două argumente: principiul legalității și principiul respectării angajamentelor internaționale”, a spus Nicolăescu, duminică, în plenul Parlamentului.

El a explicat că grupurile PNL au votat împotriva bugetului propus pentru 2015, pentru că acesta „în loc să lupte împotriva corupției, stimulează corupția”. „De ce am votat împotrivă ? Pentru că acest buget, în opinia noastră, continuă risipa resurselor bugetare, continuă să dea slobod evaziunii fiscale și, mai ales, în loc să lupte împotriva corupției, stimulează corupția. De asemenea, este un buget care, împotriva afirmațiilor demagogice făcute, de la această tribună, de reprezentanții Puterii, nu creează locuri de muncă, ci, dimpotrivă, micșorează orice speranță a cetățenilor acestei țări de a-și mai găsi un loc de muncă. Reprezentanții Guvernului nu au înțeles nimic din votul din 16 noiembrie atunci când cetățenii le-au cerut responsabilitate și respect. În fond și la urma urmei, există un proverb românesc foarte simplu: fiecare pasăre pe limba ei piere, dar las-o să cânte ! Dar, tot în lumina votului din 16 noiembrie, grupurile noastre parlamentare nu pot fi indiferente în fața unui asemenea buget”, a spus Nicolăescu.

În replică, premierul Victor Ponta a făcut un apel la responsabilitate, arătând că eventuala contestare la Curtea Constituțională a bugetului de stat pe 2015 va determina amânarea creșterii pensiilor, acordarea subvențiilor sau reducerea TVA în turism. „Vreau să fac un singur apel: pentru seriozitate și responsabilitate. Înțeleg poziții politice și politicianiste însă vreau să transmit tuturor cetățenilor acestei țări că, în măsura în care acest buget va fi contestat la Curtea Constituțională și nu va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015, toți cei care așteaptă pensiile mărite, subvențiile, cei care vând pachete de turism cu TVA-ul redus vor aștepta degeaba și vor trebui să-i întrebe pe colegii care contestă la Curtea Constituțională de ce nu se măresc pensiile”, a spus Ponta, duminică, de la tribuna Parlamentului.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 a fost aprobat duminică de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Parlamentarii au votat bugetul de stat cu 339 voturi „pentru” și 141″împotrivă”

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.