Coreea de Nord ameninţă SUA cu represalii

0

Coreea de Nord a ameninţat, duminică, cu represalii Casa Albă şi alte obiective americane în cazul în care Statele Unite ar sancţiona Phenianul pentru atacul cibernetic asupra Sony Pictures.

Comisia Naţională de Apărare nord-coreeană (NDC) a dezminţit încă o dată că ar avea vreo legătură cu acest atac, ce a determinat Sony Pictures să anuleze lansarea prevăzută pentru ziua de Crăciun a peliculei „The Interview”, o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un. Preşedintele american Barack Obama a declarat vineri că Phenianul a orchestrat operaţiunea. „Vom răspunde pe măsură într-un moment, într-un loc şi un mod pe care le vom alege”, a avertizat el.

NDC, citată de agenţia de presă oficială nord-coreeană, a replicat că armata şi populaţia Coreei de Nord sunt „pregătite pentru o confruntare cu Statele Unite, în toate spaţiile de conflict, inclusiv în cel al războiului cibernetic, pentru a le distruge citadelele”. „Contraatacul nostru cel mai dur va viza Casa Albă, Pentagonul şi continentul american (…), şi va depăşi cu mult contraatacul simetric anunţat de Obama”, a adăugat NDC.

Coreea de Nord, care a mai lansat ameninţări la adresa Statelor Unite, a acuzat administraţia Obama că a fost „implicată profund” în realizarea acestui film.
 Sony a anulat lansarea filmului „The Interview” în urma ameninţărilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv e-mailuri şi filme încă nelansate.

Potrivit Biroului Federal de Investigaţii al Statelor Unite, Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, în noiembrie, administraţia Barack Obama anunţând că analizează modalităţi de ripostă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.