Shakespeare, la TVR 2

0
TVR 2 a programat în premieră, joi 25 Decembrie, ora 00:30, filmul spectacolului „Folia, Shakespeare&Co” de Gigi Căciuleanu.
   
Filmul prezintă, pas cu pas, cum s-a construit spectacolul de către marele coregraf român Gigi Căciuleanu împreună cu trupa sa de tineri „dans-actori”, aşa cum însuşi maestrul o numeşte “Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”. Simultan, filmul, va fi difuzat și de TVR HD. “Timp de peste o oră, dans-actorii – dintre care mulţi sunt „la origine” actori (dans-actori îi numește coregraful) și au un tip de expresivitate scenică bine antrenată – explorează nebunul shakespearian în ipostaze diferite, în solouri, duete și scene de grup, de fiecare dată, însă, în relaţia cu dragostea.

Gigi Căciuleanu e unul dintre puţinii coregrafi care lucrează în România pasionaţi de limbaje interstiţiare, la limita dintre expresia fizică teatrală și magia vizuală a corpului în mișcare (pentru că da, frumuseţea unui trup care sfidează posibilităţile cotidianului încă își are menestrelii ei).” Iulia Popovici – Observator Cultural.

Filmul este o co-producţie a TVR 2 și a Fundaţiei Art Production, având sprijinul JTI și al Asociației Global Art. Scenografia este semnată de tânăra și talentata Corina Grămoşteanu, iar muzica de compozitorul Paul Ilea, care a creat inspirate variații muzicale pe tema binecunoscutei „Folia“, dans popular portughez a cărui frază muzicală a fost în vogă secole de-a rândul începând din Evul Mediu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.