Soprana Leontina Văduva a lansat un nou album

Soprana Leontina Văduva a lansat, luni, albumul „Verdi-Wagner: Corespondențe”, înregistrarea recitalului omonim pe care artista l-a susținut în toamna anului trecut.

La evenimentul ce a avut loc la Librăria Humanitas Cișmigiu au mai participat producătorul muzical Oana Drăgulinescu, jurnalistul și realizatorul TV Marius Constantinescu și președintele Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură, Mihai Stan.

Anul muzical 2013 a stat sub emblema a doi dintre compozitorii care au redefinit genul liric: Richard Wagner și Giuseppe Verdi, apreciază organizatorii spectacolului, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură. „Verdi-Wagner: Corespondențe” este o invitație înaintată publicului „să-i cunoască pe Wagner și pe Verdi, dar, în egală măsură, pe Richard și Giuseppe, prin ochii, rândurile și filtrul spiritual al celor care le-au fost aproape ani mulți, soțiile lor, Cosima Wagner și Giuseppina Strepponi”.

Spectacolul — din care au fost extrase fragmente, pentru acest album — a însemnat o întâlnire între soprana Leontina Văduva și actrița Medeea Marinescu. Li s-a adăugat pianistul Masakatsu Nakano și prezentatorul Marius Constantinescu.

Întrebată de moderatorul evenimentului de lansare, Marius Constantinescu, dacă își dorește să fie prezentată drept „celebra soprană Leontina Văduva” sau „omul Leontina Văduva”, soprana română a replicat: „Prefer omul”. „Celebritatea vine din muncă multă, din partituri cu care dormi sub pernă, din lacrimi că nu ți-a ieșit nu-știu-ce vocaliză. Mă bucur că sunt celebră și îmi face plăcere chiar, dar omul e mai important. Când cobori de pe scenă, ai oameni în jurul tău, nu decoruri”, a declarat Leontina Văduva.

Tot luni, Mihai Stan a dezvăluit câteva dintre evenimentele ce vor fi organizate în 2015 de către Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură. Astfel, pe 29 martie va avea loc, la Sala Radio „Duelul pianelor”, spectacol organizat în scop caritabil pentru organizația Help Autism. De asemenea, Mihai Stan a spus că, în a doua parte a anului, asociația va organiza un „Turneu Enescu”, proiect în care va fi implicată și Leontina Văduva.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.