Săli noi de operații la Institutul Oncologic din Bucureşti

Două blocuri operatorii cu câte trei săli de operație în care se pot efectua intervenții de chirurgie digestivă, ginecologică, la sân și toracică au fost inaugurate oficial miercuri la Institutul Oncologic București, în prezența ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

„Am vizitat astăzi cele două blocuri operatorii noi de la Institutul Oncologic București. În cele șase săli de operații, care au fost dotate ultramodern cu fonduri de la Ministerul Sănătății, se fac începând cu 22 decembrie operații. Aceste săli permit efectuarea operațiilor de chirurgie digestivă, oncologică, genitală, de sân, la standarde europene”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Managerul institutului, conf. dr. Nicolae Dan Straja, a afirmat că sălile de operație erau închise din anul 2010, iar chirurgii operau în mai multe schimburi, „ca la fabrică”.”În șase luni au fost aduse la standardele europene. Patru ani noi ne-am călcat în picioare, am operat în schimburi de dimineață de la ora 7,00 până noaptea la ora 1,00 ca să nu existe probleme pentru pacienții internați în secții. Exact ca la fabrică operam în ture, toți cu un program limitat. Acum putem opera și vindeca bolnavii”, a declarat pentru Agerpres Nicolae Dan Straja.

Potrivit acestuia, pe lângă cele două blocuri de operații a fost modernizate și compartimentul de sterilizare.”Ce s-a întâmplat în acest an a fost cu totul de excepție, în sensul că beneficiind de sprijinul ministrului Sănătății am reușit să obținem fondurile necesare cu care am terminat tot ce însemna parte constructivă și să dotăm nu numai sălile, dar să și avem o sterilizare care să acopere întreaga instituție. Este vorba de două blocuri cu șase săli de operații. Fiecare bloc operator are câte trei săli de operație noi. În aceste săli se poate efectua orice intervenție de chirurgie digestivă, ginecologie, sân și chirurgie toracică”, a spus conf. dr. Nicolae Dan Straja.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.