Iohannis, primul interviu televizat ca preşedinte

0

Crăciun relaxant pentru preşedintele Klaus Iohannis. Şeful Statului a dat primul interviu televizat, în calitate de preşedinte. A mers în a treia zi de Crăciun la un post local din Sibiu, unde a participat la o emisiune. Imediat după, şeful statului a fugit la tenis, sportul pe care îl iubeşte atât de mult, încât îl practică zilnic.

Klaus Iohannis face primul gest politic cu urmări imediate. Surse politice, citate de România TV, spun că şi-a gândit deja strategia privind bugetul de stat de 2015, contestat chiar de liberali.

Iohannis ar fi avut deja o şedinţă cu consilierul său de specialitate pentru a stabili cum va gestiona problema bugetului pentru anul viitor. Preşedintele intenţionează să promulge rapid bugetul, dacă acesta va fi declarat constituţional de CCR, după analizarea contestaţiei depuse de PNL.

În caz contrar, Klaus Iohannis ia în calcul să promulge doar bugetul asigurărilor sociale, cel care prevede măriri de pensii şi indemnizaţii şi care nu a fost contestat la CCR.

Bugetul de stat pentru 2015 şi bugetul asigurărilor sociale pentru 2015 a fost votat în Parlament pe 21 decembrie, însă bugetul de stat a fost contestat de PNL la Curtea Constituţională, pe motiv că nu a fost amendat aşa cum ar fi dorit opoziţia. Premierul Victor Ponta şi alţi miniştri din Guvern au avertizat că dacă bugetul de stat nu va fi promulgat înainte de 1 ianuarie se va produce un blocaj, măsurile economice şi sociale prevăzute în buget urmând să nu poată fi aplicate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.