Autorizație de urgență pentru depistarea Ebola

Share:

Grupul farmaceutic elvețian Roche a obținut de la Agenția americană pentru controlul alimentelor și medicamentelor (FDA) o autorizație de urgență pentru un test de depistare a virusului Ebola, potrivit unui comunicat difuzat luni de grupul elvețian, relatează AFP.

Numit ‘LightMix Ebola Zaire test’, testul ce vizează detectarea prezenței virusului în eșantioane de sânge poate da un răspuns în trei ore.

‘Acest test de diagnostic molecular este ușor de utilizat și ajută personalul din sănătate să detecteze rapid prezența virusului și să înceapă cât mai rapid un tratament, dacă este cazul’, a indicat, într-un comunicat, Roland Diggelmann, director în cadrul Departamentului de diagnostic al grupului Roche.

În prezent, cele 12 laboratoare mobile situate în Guineea, Sierra Leone și Liberia dețin teste cu proceduri laborioase, ce necesită până la 6 ore și au un cost de aproximativ 100 de dolari.

Numărul deceselor cauzate de epidemia de febră hemoragică în Africa de Vest a crescut la 7.693, dintr-un total de 19.695 cazuri înregistrate în cele trei țări cel mai grav afectate, potrivit unui bilanț al OMS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.