Porturile din Constanța, închise. Întârzieri uriașe pe aeroporturi!

1

Toate porturile din Constanţa – Midia, Mangalia, Constanţa Sud-Agigea şi Constanţa Nord – sunt din nou închise din cauza vântului puternic, potrivit Centrului Infotrafic.

Măsura a fost luată duminică, în jurul orei 20.00.Manevrele navelor au fost suspendate, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în toate porturile constănţene, din cauza vântului puternic, ce sufla la rafală cu viteze de 70 – 80 km/h. Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile fuseseră sistate în porturi, rând pe rând, începând cu Mangalia şi Constanţa Sud – fluvial, deoarece vântul sufla cu viteze de 60 – 70 km/h la ţărm, iar în larg atingea şi depăşi 80 km/h. Activitatea a fost apoi oprită şi în porturile Constanţa Nord şi Midia, informează Mediafax.

Tot din cauza vântului puternic, a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud – fluvial.Sâmbătă seară, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Mangalia au fost redeschise, după ce, în cursul dimineţii, fuseseră închise din cauza vântului puternic, care sufla cu viteze de 70 – 80 km/h. Portul Midia a rămas în continuare închis. De asemenea, a fost redeschis traficul şi pe Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Unele zboruri au la decolare întârzieri de două ore, pe Aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor şi de operaţiunile de deszăpezire, dar nicio cursă nu a fost până acum anulată, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Potrivit comunicatului companiei, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti (AIHCB) şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu” (AIBB AV), traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu ninsoare abundenă şi vânt cu rafale care transportă zăpada la sol.

Pe Aeroportul „Henri Coandă”, nicio cursă nu este anulată din cauza condiţiilor meteo, iar întârzierile care se înregistrează la plecări sunt în general de o oră şi punctual de două ore.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime.Informaţiiîn timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro/otp. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.

Capitala şi judeţul Ilfov sunt sub cod galben de ninsoare, viscol şi polei, de duminică seară până luni la ora 18.00.

Citește și
1 Comentariu
  1. Monica spune

    Interesant articolul, este bine sa fim precauti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.