Toto Cutugno, în spectacol la București

0
Cel mai îndrăgit italian al tuturor timpurilor revine în capitală alături de Orchestra Simfonică Bucureşti! L’italiano vero Toto Cutugno va concerta la Sala Palatului pe 27 Februarie 2015, în cadrul unui concert organizat de Project Events!
Timp de două ore, fanii celebrului artist se vor putea bucura de hiturile care l-au consacrat: „L’Italiano“, „Serenata“, „Insieme: 1992”, „Figli”… Toto promite un concert unic, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti, ce va oferi evenimentului un plus de valoare, exuberanţă, energie şi bucurie!

Artistul italian a cântat pentru prima oară în România în 1993, la festivalul Cerbul de Aur. De atunci şi până în prezent, a revenit pentru mai multe concerte, foarte apreciate de publicul român, sau ca invitat de onoare la diverse emisiuni de televiziune. „Sunt foarte legat emoţional de această ţară, pentru că am cunoscut mulţi români cu care am lucrat şi am colaborat foarte bine. În România mă simt ca acasă”, declara artistul.

Toto Cutugno are un repertoriu de peste 400 de piese şi peste 150 de milioane de discuri vândute la nivel mondial. Este singurul cantautor care a câştigat marele premiu al Festivalului de la Sanremo şi singurul cântăreţ italian care a câştigat concursul Eurovision, în 1990. Celebrul său hit „L’italiano“ a fost cel mai bine vândut disc italian în perioada 1981-1986. Melodia „L’italiano”, înregistrată în 1983, este cântată de peste 160 de interpreţi din întreaga lume, fiind printre cele mai fredonate cântece italiene din toate timpurile.

Orchestra Simfonică Bucureşti abordează o paletă extrem de largă de genuri muzicale, de la muzică clasică până la operă. În trecut, grupul a colaborat cu artişti români celebri precum soprana Angela Gheorghiu, Marcel Pavel, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Aurelian Temişan, Smiley, Elena Gheorghe, etc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.