Un avion militar rusesc încalcă spațiul aerian estonian

0

Statul Major al forţelor armate estone a anunţat luni că un avion militar rus, de tip An-72, a încălcat spaţiul aerian eston pe 25 decembrie, relatează agenţia RIA Novosti, în pagina electronică.

„Avionul de tip An-72 a intrat pe 25 decembrie în spaţiul aerian al Estoniei în zona Insulei Vaindloo”, informează Statul Major. Potrivit presei estone, Ministerul de Externe al Estoniei intenţionează să-l convoace marţi pe ambasadorul rus Iuri Merzleakov, pentru a-i înmâna o notă de protest în legătură cu acest incident, informează Mediafax.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a dezminţit luni seara informaţiile potrivit cărora un avion militar rus ar fi încălcat spaţiul aerian eston.Potrivit ministerului rus, avionul de transport An-72 efectua o misiune planificată, deplasându-se din Sankt Petersburg spre regiunea Kaliningrad.

Avionul a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Baltice în strictă conformitate cu normele internaţionale şi fără a încălca spaţiul aerian al Estoniei sau al unui alt stat, a declarat serviciul de presă al Ministerului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.