Angela Merkel avertizează, din nou, Rusia

0

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că Europa nu intenţionează să lase Rusia „să ignore dreptul internaţional” în cadrul crizei din Ucraina, în discursul său de Anul Nou.

„Evident, vrem să construim securitatea noastră în Europa cu Rusia şi nu împotriva Rusiei”, a declarat Merkel.”Însă este clar că Europa nu poate accepta şi nu va accepta nerespectarea dreptului internaţional”, a adăugat cancelarul german, informează Mediafax.

Discursul, în care ea transmite urări germanilor pentru Anul Nou, a fost înregistrat marţi şi urmează să fie difuzat miercuri seară de posturi de televiziune germane.În criza ucraineană, „Europa a decis să nu fie divizată, ci să acţioneze unit, pentru a-şi apăra ordinea de pace şi valorile”, a afirmat ea. „Unitatea Europei nu este un scop în sine, însă reprezintă cheia pentru soluţionarea crizei din Ucraina”, a adăugat ea. Negocierile dintre Guvernul ucrainean şi rebelii proruşi din estul ţării au fost reluate săptămâna trecută, la Minsk, dar ele sunt în impas, în contextul în care conflictul s-a soldat deja cu 4.700 de morţi, începând din aprilie.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat că se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin pe 15 ianuarie, în Kazahstan, întrevedere organizată sub patronajul liderilor german şi francez, Angela Merkel şi Francois Hollande.

Prima întâlnire între cei patru lideri a avut loc în Normandia, în cadrul ceremoniilor care au marcat 70 de ani de la Debarcarea Aliaţilor pe 6 iunie 1944. O a doua întâlnire a avut loc în cursul unui summit la Milano, în octombrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.