Epava avionului AirAsia a fost localizată. Zece cadavre, recuperate!

Share:

Autorităţile indoneziene cred că au localizat cea mai mare parte a avionului AirAsia prăbuşit duminică, recuperând şi zece cadavre, informează Reuters.

Folosind un sonar, echipele de intervenţie au localizat un obiect de mari dimensiuni în Marea Java, în largul Insulei Borneo. În zonă au fost găsite fragmente ale avionului Airbus A320-200 care efectua Cursa QZ8501 de la Surabaya (Indonezia) spre Singapore, informează Mediafax.

Echipele de căutare au recuperat deja zece cadavre, unele având hainele pe ele, ceea ce sugerează că avionul era întreg până la impactul cu apa, alimentând ipoteza intrării în picaj.La bordul avionului indonezian erau 162 de pasageri şi membri ai echipajului. Nu au fost găsiţi supravieţuitori. În locul unde s-a prăbuşit aeronava adâncimea apei este de 30-50 de metri.

Reamintim că Statele Unite au trimis marți un distrugător, USS Sampson, în zona de căutare a Airbusului AirAsia, dispărut de duminică între Java și Singapore. Distrugătorul USS Sampson „a fost trimis pentru a ajuta la operațiunile de căutare a zborului 8501 AirAsia”, a confirmat la rândul său purtătorul de cuvânt al Pentagonului John Kirby pe contul său Twitter. Indonezia a cerut în mod oficial ajutorul Statelor Unite pentru a găsi Airbusul, a anunțat anterior Departamentul de Stat.

USS Sampson are baza la San Diego, California (vestul SUA), și urmează a fi desfășurat în curând în vestul Pacificului, independent de operațiunile de căutare a Airbusului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.