Șapte turiști, blocați în telescaun la Săcele!

Şapte turişti au rămas blocaţi într-un telescaun, miercuri, în jurul orei 17.00, la o altitudine de peste 1.000 de metri, în zona Bunloc din localitatea braşoveană Săcele, din cauza unei defecţiuni la instalaţia de transport pe cablu, salvamontiştii şi jandarmii intervenind pentru salvarea acestora. Ei au fost coborâţi în siguranţă după mai bine de două ore.

Cei şapte turişti care au rămas blocaţi într-un telescaun, la o altitudine de peste 1.000 de metri, în zona Bunloc din localitatea braşoveană Săcele, au fost coborâţi în siguranţă de jandarmii montani şi salvamontişti, după mai bine de două ore petrecute în frig, informează Mediafax.Până când au fost coborâţi pe coardă din telescaun, turiştii au primit pături de la angajaţii companiei de transport pe cablu pentru a se încălzi.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea, toţi cei şapte turişti au fost coborâţi cu ajutorul salvamontiştilor şi al jandarmilor montani care au folosit dispotizive pe coardă cu scripeţi.Ei au primit apoi asistenţă medicală de prim ajutor, toţi cei şapte fiind în afara oricărui pericol. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 17.00, după ce instalaţia de transport pe cablu s-a defectat. Aceasta era ultima cursă de coborâre cu telescaunul, iar la un moment dat un cablu a sărit de pe şine şi a blocat întreaga instalaţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.