Epava avionului AirAsia, căutată în Marea Java!

Share:

Epava avionul AirAsia QZ8510 care s-a prăbuşit în Marea Java duminică, cu 162 de oameni la bord, va fi căutată sub apă, informează BBC News Online.

O echipă franceză de investigaţii va încerca să localizeze cutia neagră a aeronavei, cu ajutorul unor dispozitive cu detecţie senzorială. Şeful poliţiei din Indonezia, Bambang Soelistyo, a declarat că epava avionului şi cadavrele victimelor se află pe o suprafaţă de 5 km pătraţi în Marea Java.”Scufundătorii sunt pregătiţi, iar prioritatea este găsirea avionului. Sper că vom avea un rezultat important astăzi”, a declarat acesta.

Nave, elicoptere şi avioane sunt folosite în încercarea de a găsi victimele tragediei. Majoritatea oamenilor de la bordul avionului sunt încă dispăruţi. Condiţiile meteo sunt însă ”cel mai mare obstacol” pentru operaţiunile de căutare. Valurile înalte de aproximativ 4 metri îngreunează sarcina scufundătorilor.

Avionul Airbus A320-200 zbura din Indonezia spre Singapore şi a dispărut duminică. Autorităţile indoneziene cred că au localizat cea mai mare parte a avionului în Marea Java, în largul Insulei Borneo. Echipele de căutare au recuperat deja zece cadavre, unele având hainele pe ele, ceea ce sugerează că avionul era întreg până la impactul cu apa, alimentând ipoteza intrării în picaj.

La bordul avionului indonezian erau 137 de pasageri, 17 copii, un bebeluş, doi piloţi şi 5 membri ai echipajului, majoritatea indonezieni. Nu au fost găsiţi supravieţuitori. În locul unde s-a prăbuşit aeronava adâncimea apei este de 30-50 de metri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.