Netanyahu rămâne președintele Likud

0

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a fost confirmat în funcţia de preşedinte al formaţiunii Likud (de dreapta), în urma scrutinului intern organizat în perspectiva alegerilor anticipate programate în martie, informează site-ul israelian Ynetnews.

„După numărarea a 60 % din voturi, Benjamin Netanyahu are 80 %, iar Danny Danon 20%”, a comunicat purtătorul de cuvânt al formaţiunii liberale, Noga Katz.

La scrutinul intern au participat 100.000 de membri Likud, care au stabilit şi lista partidului pentru scrutinul legislativ anticipat programat în martie. „Partidul Likud a ales o listă formidabilă pentru scrutinul legislativ; vom învinge alianţa de stânga, a lui Tzipi Livni şi Isaac Herzog; rezultatul de astăzi mă va ajuta să rămân prim-ministru”, a declarat Netanyahu.”Democraţia din cadrul partidului Likud a triumfat”, a adăugat Netanyahu.

Partidul Muncii (stânga), condus de Isaac Herzog, a alcătuit o alianţă electorală cu formaţiunea Hatnuah (centru-stânga), condusă de Tzipi Livni, în vederea alegerilor parlamentare programate pe 17 martie.

Premierul Benjamin Netanyahu a convocat alegeri legislative anticipate la începutul lunii decembrie 2014, după ce l-a demis pe ministrul Finanţelor, Yair Lapid (liderul partidului de centru Yesh Atid), şi pe ministrul Justiţiei, Tzipi LIvni (liderul Hatnuah).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.