Cele mai așteptate filme din 2015

0

Anul 2014 a fost unul execelent pentru cinematografie, dar 2015 se anunţă şi mai şi. Supereroi, escroci, spirite rele şi erotism sunt aşteptate cu nerăbdare de cinefili să se desfăşoare anul viitor pe micul ecran, probabil unele dintre superproducţii vor dezamăgi, dar vor fi destule cele care vor satisface exigenţele cinefililor.

10. Jupiter Ascending (Ascensiunea lui Jupiter)

Data de lansare: 6 februarie

Fraţii Wachowski, care ne-au delectat de-a lungul anilor cu trilogia Matrix, V de la Vendetta sau Atlasul norilor, încearcă să dea lovitura şi în 2015, cu Ascensiunea lui Jupiter. În rolurile principale, Channing Tatum interpretează rolul omului lup, Mila Kunis este fără s-o ştie moştenitoarea universiului.

9. Cinderella (Cenuşăreasa)

Data de lansare: 13 martie

Povestea Cenuşăresei, în noua variantă Disney, ne-o prezintă pe Cate Blachett în rolul mamei vitrege, în timp ce Helena Bonham Carter ne încântă în rolul zânei cea bune. Pelicula a avut ceva dificultăţi în pre-producţie, regizorul ataşat iniţal proiectului, Mark Romanek, abandonându-şi munca după neînţelegeri legate de creaţie, cu conducerea Disney. El a fost înlocuit cu Kenneth Branagh, care anterior, între altele, a mai regizat Thor.

8. The Boy Next Door

Data de lansare: 22 ianuarie

Claire Peterson, interpretată de Jennifer Lopez, este o femeie divorţată care are o aventură cu un bărbat mult mai tânăr (Ryan Guzman). Problemele încep atunci când acesta se hotărăşte să-i ruineze viaţa lui Claire şi acţionează ca un nebun.

7. Chappie

Data de lansare: 6 martie

Chappie este un robot răpit de gangsteri, iar printre stelele acestei pelicule se numără Hugh Jackman, Dev Patel sau Sharlto Copley. Filmul este aşteptat cu sufletul la gurp, asta şi pentru că regizorul, Neill Blomkamp, este creatorul faimosului District 9, un film cu totul excepţional, pentru ca apoi să o dea în bară cu Elysium.

6. Ex Machina

Data de lansare: 10 aprilie

Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, și Alicia Vikander sunt printre cei care joacă în această producţie care analizează relaţia dintre om şi inteligenţa artificială şi ne spune că viitorul în care nu vom mai putea deosebi oamenii de roboţi este aproape. Pelicula se anunţă una de mare succes.

5. Jurassic World

Data de lansare: 12 iunie

Al patrulea film din seria Jurassic se reîntoarce în clebrul parc de distracţii, unde Organizaţia Patel, pentru a-i atrage pe vizitatori şi a-şi spori încasările, decide construirea unui dinozaur modificat genetic. Curând, lucrurile vor scăpa însă de sub control. Steven Spielberg se reîntoarce în calitate de producător executiv, rolul principal este interpretat de Chris Pratt, iar regizor este Colin Trevorrow.

4. Inside Out

Data de lansare: 19 iunie

A trecut ceva timp de la ultimul film Pixar, Universitatea monştrilor (2013), dar se pare că aşteptarea a meritat, pentru că noua lor producţie arată foarte bine şi promite multe. Inside Out ne duce în mintea unui copil, Riley, care luptă pentru a face faţă conflictelor generate de mutarea într-un nou oraş, la o nouă şcoală. Vocile sunt interpretate de nume mari ale cinematografiei, precum Amy Poehler, Lewis Black, Bill Hader sau Mindy Kaling.

3. Star Wars VII: Trezirea Forţei

Data de lansare: 18 decembrie

Va fi cu siguranţă una dintre superproducţiile anului viitor şi va sparge box office-urile, mai ales că va fi lansată în preajma sărbătorilor de iarnă. La mai bine de 30 de ani de la Întoarcerea lui Jedi, forţa se trezeşte din nou în universul creat de George Lucas şi explorat de această dată de regizorul JJ Abrams. Vedem din nou planeta Tatooine, întrezărim personajele principale, dar şi Millennium Falcon şi soldaţii Storm Troopers cu noi platoşe. Trailer-ul nu oferă niciun indiciu despre cum au fost incluşi Han Solo, prinţesa Leia şi Luke Skywalker, interpretaţi de aceiaşi Harrison Ford, Carrie Fisher şi Mark Hamill, în noua aventură Star Wars.

2. The Avengers: Age of Ultron

Data de lansare: 1 mai

Cei mai mari eroi ai Pământului, printre care Iron Man, Captain America, Thor, Incredibilul Hulk, alături de Black Widow şi Hawkeye, trebuie să-şi dovedească forţele şi rezistenţa într-un moment de răscruce, în care soarta planetei şi a locuitorilor ei atârnă de un fir de aţă.

1. Tomorrowland

Data de lansare: 22 mai

George Clooney, Britt Robertson şi Hugh Laurie sunt starurile acestui film, regizat de Brad Bird şi al cărui scenariu a fost scris de de Bird şi Damon Lindelof. Bird este responsabil pentru mai multe filme remarcabile, între care Uriaşul de metal, Incredibilii sau Misiune imposibilă: protocol fantomă, astfel că şi de la Tomorrowland se aşteaptă foarte multe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.