CFR Marfă estimează că va încheia anul cu profit

0

Compania CFR Marfă estimează va încheia anul 2014 cu un profit de 23,69 milioane de lei, după realizarea unor venituri de 1,11 miliarde de lei și efectuarea unor cheltuieli de 1,09 miliarde de lei, potrivit Bugetului de venituri și cheltuieli rectificat publicat în Monitorul Oficial.

Pentru finalul anului 2014, compania estimează un număr de 6.476 salariați și un câștig mediu lunar pe salariat de 2.475 lei, determinat pe baza cheltuielilor cu salariile. Compania are plăți restante de peste 208,5 milioane de lei și creanțe de încasat de 450,7 milioane de lei.

Ministerul Transporturilor a anunțat, în data de 20 octombrie a anului trecut, că va propune rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe 2014 al companiei CFR Marfă ca urmare a majorării cheltuielilor de natură salarială și a numărului de personal prognozat la finele anului 2014.

Conform Notei de fundamentare a proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli rectificat, aceste majorări au fost determinate de începerea cu întârziere a procesului de concediere colectivă, față de data prevăzută în bugetul aprobat pe anul 2014. SNTFM CFR Marfă SA este lider pe piața transporturilor feroviare de marfă din România, cu o cotă de piață de 58,5% pentru mărfuri transportate în primul trimestru al anului 2014, în creștere de la 55,6% cât a deținut din piața transportului feroviar de marfă din România la nivelul primului trimestru al anului 2013.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.