Xiaomi Corp, cea mai valoroasă companie nou înființată

0

Grupul chinez Xiaomi Corp, care recent a devenit cea mai valoroasă companie nou înființată din sectorul tehnologiei, a anunțat triplarea vânzărilor de smartphone-uri în 2014, scrie Wall Street Journal (WSJ).

Anul trecut, producătorul chinez de telefoane mobile inteligente a vândut 61,1 milioane de unități, față de 18,7 milioane în 2013. Vânzările din 2014, inclusiv taxele, s-au dublat anul trecut, la 74,3 miliarde de yuani (11,97 miliarde de dolari), a anunțat Lei Jun, directorul general și fondatorul Xiaomi. Compania nu publică informații privind profitabilitatea.

De asemenea, Lei Jun a precizat că Xiaomi vrea să se extindă și în Taiwan, Asia de Sud-Est și India. Xiaomi, înființată de Lei Jun în 2010, a înregistrat o creștere rapidă devenind producătorul de telefoane mobile inteligente cu cele mai mari vânzări din China, datorită prețurilor accesibile și a dotărilor avansate. Compania și-a majorat recent capitalul și are o capitalizare bursieră de peste 46 miliarde de dolari.

Recent, Xiaomi a anunțat că va investi un miliard de dolari în conținut video online, pentru a sprijini vânzările serviciului său Mi Box. Analiștii estimează că veniturile din publicitatea realizată prin intermediul videoclipurilor de pe internet în China s-au ridicat la 2,6 miliarde de dolari în 2014, de la 221 de milioane de dolari în 2009.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.