Frunda: UDMR a greșit prin ieșirea de la guvernare!

Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta a declarat, luni, că în conjunctura actuală, ieşind de la guvernare, ”UDMR a luat o decizie greşită, pentru că a renunţat la instrumentul cel mai eficace de a-şi găsi aliaţi, pentru a-şi promova proiectele în Parlament.

”În conjunctura actuală, ieşind de la guvernare, după părerea mea, UDMR-ul a luat o decizie greşită, pentru că a renunţat la instrumentul cel mai eficace, cel mai puternic de a-şi găsi aliaţi printre partidele româneşti cu care să-şi promoveze proiectele de lege în Parlamentul României şi a renunţat la mijloacele administrative pe care le ai dacă eşti la guvernare, pentru a ajuta comunitatea maghiară din România”, a afirmat Frunda la RFI.

György Frunda a mai apreciat că „liderii UDMR vor încerca să reconstruiască UDMR-ul”.”Nu uitaţi, UDMR-ul a scăzut în ultimii ani constant ca număr de voturi, Kelemen Hunor a luat cel mai mic număr de voturi al candidaţilor UDMR, care au candidat vreodată la Preşedinţia României, avem mai puţini parlamentari în Parlamentul European, avem mai puţini parlamentari în Parlamentul României. Deci UDMR-ul trebuie să găsească mijloacele de a se apropia de comunitatea maghiară de care s-a depărtat foarte mult în ultimii doi-trei ani”, a spus el.

Întrebat care este obiectivul fundamental al comunităţii maghiare din România în 2015, el a arătat că scopurile comunităţii maghiare din România sunt aceleaşi, din 1918 încoace: ”să trăiască ca cetăţean egal cu vecinul său român, să nu fie discriminat, să nu fie cetăţean de rangul doi, să fie respectat şi să respecte şi el românul şi statul român”.”Acesta este idealul ungurului din România. Cum va reuşi UDMR-ul să găsească mijloacele politice, aceasta este o altă întrebare”, a mai arătat Gyorgy Frunda.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR a votat, pe 13 decembrie, ieşirea Uniunii de la guvernare, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar trei voturi „împotrivă” şi şapte abţineri, propunerea în acest sens fiind formulată de Consiliul Permanent al formaţiunii în 27 noiembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.