Mostre de tupeu pesedist. Astăzi: Ioan Rus!

Share:

Actualul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, le promite românilor că nu vor mai sta înţepeniţi, cu orele, de sărbători, între Comarnic şi Braşov, decât, cel mult, vreo patru ani.

Ca soluţie de avarie, le pregăteşte încă un DN, pe Valea Doftanei. El a declarat pentru gândul.info că nu se gândeşte la demisie, „o treabă uşor de făcut, când n-ai chef de muncă”, ci se preocupă, în această perioadă, de „rezolvarea aranjamentelor financiare necesare, care vor crea posibilitatea demarării lucrărilor importante, prevăzute în masterplanul general de transport – tronsonul Comarnic – Braşov, pe A3; tronsonul Piteşti – Sibiu, pe A1, un nou DN, pe Valea Doftanei, lărgirea cu o bandă, pe anumite zone a drumului de pe Valea Oltului, eventual Autostrada Transilvania–Moldova, precum şi autostrada Constanţa–Tulcea–Brăila”.

Şoferii care s-au întors sâmbătă de pe Valea Prahovei au avut parte din nou de calvarul anual de la revenirea din vacanţă, fiind nevoiţi să stea în trafic blocaţi mai bine de şase ore. Coloanele de autoturisme au ajuns că se întindă pe aproape opt kilometri, traficul fiind practic paralizat între Predeal şi Buşteni. Ce e şi mai rău, nici cei care se întorc duminică în Capitală de pe Valea Prahovei nu au şanse să fie mai norocoşi, existând temeri că şi astăzi se vor crea cozi de câţiva kilometri. Guvernele care s-au succedat în ultimul deceniu au promis, unul câte unul, începerea autostrăzii Comarnic-Braşov, care ar fi rezolvat situaţia traficului către munte, atât de aglomerat la sfârşitul de săptămână sau la finalul concediilor. Am avut parte, însă, doar de tentative eşuate. Tot o promisiune oferă, într-un interviu pentru gândul, şi actualul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, care îi asigură pe români că, în maximum patru ani, nu vor mai circula bară la bară pe această rută, la întoarcerea din vacanţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.