Dorin Cocoș, apărat în instanță de William Brânză

0

Fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, este apărat în instanţă de William Brânză, fost candidat la prezidenţiale şi reprezentant de marcă al PDL, informează România TV.

Potrivit România TV, William Brânză este avocatul lui Dorin Cocoş în dosarul Microsoft, caz în care omul de afaceri a fost arestat preventiv-

Brânză a candidat la alegerile prezidenţiale din 2014 din partea PER, obţinând în primul tur de scrutin un număr de 43.194 voturi, cumulând circa 0,45% din toate voturile exprimate și validate.

William Brânză a absolvit în 1996 Academia de Poliție A. I. Cuza, Facultatea de Drept, fiind licențiat în Științe Juridice. În 2004, a obţinut titlul de doctor în Drept, iar din 2007 este avocat în Baroul București. În luna decembrie 2014, judecătorii Instanţei Supreme au respins contestaţia formulată de fostul soţ al Elenei Udrea la prelungirea mandatului de arestare primit în dosarul Microsoft.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, în data de 18 decembrie, cererea procurorilor de prelungire a arestării preventive pentru 30 de zile a oamenilor de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, a fostului ministru Gabriel Sandu și a primarului suspendat din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, implicați în dosarul Microsoft.

Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan și Nicolae Dumitru sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani, iar Gabriel Sandu, de luare de mită în formă continuată și spălare de bani, ei fiind arestați pe 25 octombrie.

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licențe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiții oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României și, implicit, permițând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.