Liberalii îl avertizează pe Ponta

0

PNL va depune moţiunea de cenzură când va avea şanse reale să dărâme Guvernul Ponta, a declarat, marţi, la RFI vicepreşedintele liberal, Teodor Atanasiu. Liberalul susţine că sunt „foarte-foarte mulţi parlamentari nemulţumiţi de activitatea guvernamentală, inclusiv în interiorul PSD”.

„Bineînţeles că ne vom pregăti să depunem moţiunea de cenzură în momentul în care considerăm că avem o susţinere parlamentară mare şi avem şanse reale să dărâmăm Guvernul Ponta”, a declarat teodor Atanasiu.

În opinia liberalului, „s-au schimbat total datele problemei în anul 2015, faţă de ce a fost în anii trecuţi”.”Să nu uităm că sunt foarte-foarte mulţi parlamentari nemulţumiţi de activitatea guvernamentală, inclusiv în interiorul PSD-ului. Am auzit foarte multe voci inclusiv parlamentare care cer Guvernului Ponta să plece, din interiorul PSD-ului şi de aceea eu n-aş sta atât de liniştit cum stă domnul Ponta, fiindcă i-a trecut bugetul. Una este votul la buget în decembrie 2014, alta este primăvara lui 2015″, a explicat Atanasiu.

Pe de altă parte, Atanasiu a arătat că PNL va face toate demersurile pentru ca legislaţia electorală din prezent să fie modificată şi a comentat reacţia premierului Victor Ponta la anunţul privind organizarea de eventuale alegeri parlamentare anticipate.”Premierul Ponta a început să devină şi hazliu, fiindcă el ne spune un lucru: atâta timp cât el este la guvernare şi are o majoritate, deci atâta timp cât nu schimbă legea electorală, este păcat să-l dai jos din funcţie, fiindcă ia uite ce se întâmplă, votăm după aceeaşi lege. Şi cum domnul Ponta nu se grăbeşte să schimbe această lege, ar trebui să-l mai lăsăm câţiva ani buni să guverneze, fiindcă vezi Doamne, în caz contrar, vom ajunge la vot pe aceeaşi lege, ceea ce nu este bine!”, a spus liberalul.

Atanasiu a precizat că „este foarte clar că legea actuală nu este bună şi trebuie schimbată şi vom face toate demersurile”:”Este foarte clar însă că nu vom mai avea niciodată în perspectiva următorilor doi-trei ani o situaţie similară cu cea de acum doi ani, în care un partid, o formaţiune politică să câştige alegerile în peste 80% din colegii cu peste 50% şi să avem această inflaţie de parlamentari, peste o sută de parlamentari în plus în Parlamentul României. Deci pentru noi nu este nici un fel de sperietoare această lege, deja am făcut demersurile necesare în comisia care va avea loc chiar acum, în luna ianuarie şi care se va ocupa de modificarea legislaţiei electorale atât pentru alegerile locale, cât şi pentru alegerile parlamentare, deci în Comisia de Cod Electoral. Credem că nu acesta este motivul pentru care trebuie să continue Guvernul Ponta, dimpotrivă”.

PNL va depune, în sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Victor Ponta, au anunţat luni, într-o conferinţă de presă, co-preşedinţii partidului, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.