Marinarul ucis pe mare în Libia era la primul său voiaj

Share:

Reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor a anunțat, pe contul de Facebook, că tânărul marinar ucis în portul din Libia avea 24 de ani, era din Galați, iar acesta fusese primul său voiaj.

Un petrolier care naviga sub pavilion elen și la bordul căruia se aflau doi marinari români a fost atacat în portul libian Derna, aflat în zona controlată de milițiile islamiste. Pe lângă marinarul român, şi-a mai pierdut viaţa un grec. Atacul a fost comis de un avion al armatei libiene.

Potrivit Sindicatului Liber al Navigatorilor, nava bombardată aparţine companiei grecești Aegean Marine Petroleum, doi dintre cei 26 de marinari aflați la bord, românul Eduard Corduman și un grec, și-au pierdut viața în urma atacului produs portul libian Derna.”Marinarul român avea 24 de ani şi era la primul său voiaj, îndeplinind funcţia de OS (marinar) din martie 2014 de când a fost ambarcat la bord. Tatăl lui, ofițer pe aceeaşi navă, este în afara oricărui pericol. Nava se afla în rada Derna şi urma să facă operaţiuni de încărcare/descărcare în portul din Libia. Trebuia să se întoarcă luna aceasta”, se arată în comunicatul Sindicatului Liber al Navigatorilor.Contactați de mediafax.ro, vecinii familiei marinarului mort, Eduard Corduman, au declarat că tânărul terminase de curând studiile la Universitatea Maritimă din Constanţa, ca şi tatăl său, şi era foarte fericit că putea să plece împreună în voiaj.

”Sunt şocat de cele întâmplate, doar atât pot să mai spun. Credeţi-mă că nu pot să vorbesc”, a declarat unul dintre vecini.

Ministrul român de Externe a declara la postul B1 TV, că trupul tânărului marinar ucis în Libia va fi repatriat după ce nava va ajunge în portul Pireu, din Grecia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.