Numărul morților epidemiei Ebola a depășit 8100 de persoane

Cel puțin 8.153 de persoane și-au pierdut viața din cauza epidemiei de febră hemoragică Ebola în Africa de Vest, dintr-un total de 20.656 de cazuri înregistrate în principalele trei țări afectate, potrivit unui bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), prezentat luni.

În alte trei țări, au fost anunțate 15 decese suplimentare — șase în Mali, unul în Statele Unite și opt în Nigeria—, un bilanț neschimbat de mai multe săptămâni, potrivit AFP. Sierra Leone rămâne țara care a înregistrat cel mai mare număr de cazuri, cu un total de 9.772 de cazuri, la 3 ianuarie, dintre care 2.915 decese.Liberia, mult timp cea mai afectată țară, a înregistrat o încetinire a răspândirii virusului (8.115 cazuri, dintre care 3.471 mortale, la 31 decembrie).

Guineea, unde epidemia a izbucnit în decembrie 2013, avea înregistrate pe 3 ianuarie 2.769 de cazuri, dintre care 1.767 decese. Spania și Senegal, care au fost declarate libere de virus, au avut câte un caz, dar niciunul mortal.

În schimb, o infirmieră din Marea Britanie contaminată cu virusul Ebola era între viață și moarte, duminică, la Londra, în timp ce doi îngrijitori, de asemenea reveniți din Sierra Leone, au fost plasați sub supraveghere în Statele Unite și, respectiv, în Germania. Pe de altă parte, la 28 decembrie, 678 de membri ai personalului medical au fost infectați cu virus și 382 au murit, potrivit OMS.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.