Predoiu îl ironizează pe Ponta pe tema ordonanței plagiatului

Opoziţia este interesată de un dialog ”intens” cu Victor Ponta pe teme ”presante” ca ”prăbuşirea” investiţiilor”, gradul scăzut al absorbţiei fondurilor UE, ordonanţa ”care reglementează problema de plagiat a unei singure persoane”, a scris, marţi, pe blog, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

”Opoziţia este foarte interesată de un dialog intens cu domnia sa pe mai multe teme, mult mai presante, cum ar fi: Pomenile electorale aruncate cu multă voioşie în campania electorală şi prăbuşirea investiţiilor. Are premierul Ponta vreo vină? Se simte responsabil?; Gradul scăzut al absorbţiei fondurilor europene, mult sub cuantumul l-a care s-a angajat guvernul pe care îl conduce. Are premierul Ponta vreo vină? Se simte responsabil? (…) De ce în România, ţară europeană, se dă o ordonanţă de urgenţă pentru a reglementa problema de plagiat a unei singure persoane? Are premierul Ponta vreo vină? Se simte responsabil?”.

Predoiu a mai scris că îi confirmă lui Ponta ”disponibilitatea Opoziţiei de a dialoga pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru binele public”, dar că nu se aşteaptă ca şeful guvernului ”să aibă curajul de a răspunde întrebărilor adresate”.

Luni, folosind un stil asemănător, premierul Ponta a avut o postare pe pagina sa de Facebook, în care adresa o invitaţie la dialog opoziţiei, dar pe tema schimbării legii electorale, legii finaţării partidelor, Constituţiei, pornind de la ipoteza alegerilor anticipate, adusă în discuţie de co-preşedinţii PNL.

”S-a schimbat ceva fundamental în raportul parlamentar ?? Ştiu de asta doar liderii PNL şi nimeni altcineva? (…) adresez un apel liderilor PNL să avem un dialog şi să găsim un consens în primul rând pentru schimbarea legii electorale, a Constituţiei, a legii finanţării partidelor şi a organizării administrativ-teritoriale!(…) Aştept răspunsurile punctuale la aceste întrebări legitime şi reafirm dorinţa mea şi a Guvernului de a dialoga şi munci în comun cu Opoziţia pentru binele public”, spunea Ponta în postare.

Victor Ponta enumeră un şir de patru motive pentru care nu ar trebui declanşate alegeri anticipate, însă nu menţionează nici măcar un singur motiv pentru care el trebuie să mai rămână premier”, a scris Predoiu, pe blog.

Co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au declarat luni că doresc preluarea guvernării prin iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Ponta şi negocierea unei majorităţi în actualul Parlament, deoarece aleşii nu ar vota în majoritate pentru declanşare.

Alina Gorghiu a făcut referire la cum doreşte PNL să preia guvernarea, invocând ideea alegerilor parlamentare anticipate. ”Ne dorim în primul rând alegeri anticipate. Desigur, nu suntem copii, să ştiţi că ştim că este un lucru care se poate îndeplini extrem de dificil, asta este Constituţia, cu ea defilăm şi noi, acestor dispoziţii din Constituţie ne vom supune”, a afirmat Gorghiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.