Stejărel Olaru, demis din funcția de secretar de stat la MAE

Stejărel Olaru nu mai este secretar de stat la Ministerul de Externe. Premierul Victor Ponta a semnat decizia de eliberare a acestuia din funcţie în data de 23 decembrie 2014, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial nr. 947, scrie stiripesurse.ro.

Stejărel Olaru a fost numit în funcţie în ianuarie 2013, odată cu ministrul de atunci al românilor de pretutindeni, Cristian David.

În februarie 2014, când USL s-a rupt şi liberalii au ieşit de la guvernare, Olaru a fost singurul liberal care a rămas în guvern. Preşedintele PNL de atunci, Crin Antonescu, a declarat că Olaru a beneficiat de „o dispensă” din partea PNL pentru a rămâne în funcţie, ca secretar de stat, pentru că „este implicat într-un proiect important”. Activitatea sa i-a nemulţumit şi pe colegii săi liberali. Costel Alexe, deputat PNL, a cerut după alegerile prezidenţiale demiterea lui Olaru. „Stejărel Olaru, care a beneficiat de funcții numeroase și bine plătite în calitate de demnitar (…)s-a ocupat în ultimele luni cu propaganda guvernului Ponta printre românii aflați în străinătate.

După ultimele informații, Stejărel Olaru a avut sarcina de a organiza acțiuni propagandistice, în special în statele cu comunități mari de români la care era invitat Victor Ponta, fără rezultate concrete, totul controlat îndeaproape, cu întâlniri regizate, pentru a crea o imagine favorabilă candidatului PSD la Președinție.

Este inadmisibil ca departamentul însărcinat să încurajeze și să sprijine formarea și acțiunile asociative ale comunităților de români din Diaspora, să participe la o asemenea bătaie de joc, unică în 25 de ani. În calitatea mea de deputat în Parlamentul României, solicit, oficial, demisia Secretarului de Stat de la MAE, Stejărel OLARU, pentru ignorarea continuă a organizațiilor românești de peste granițe. OLARU se face direct vinovat de susținerea unei politici de ignorare totală, disimulată, privind dialogul cu organizațiile românești”, a declarat deputatul PNL Costel Alexe.

În vârstă de 41 de ani, absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Stejărel Olaru a mai fost consilier al premierului Călin Popescu Tăriceanu, pe probleme de securitate naţională şi director general la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.