Președintele Hollande reacționează după atacul terorist

0

Președintele francez Francois Hollande a denunțat atacul de miercuri asupra sediului publicației de satiră Charlie Hebdo soldat cu cel puțin 11 morți, calificându-l drept un „atentat terorist de o barbarie extremă”, relatează AFP.

Președintele francez Francois Hollande s-a deplasat la locul atacului armat de la sediul publicației satirice Charlie Hebdo, iar guvernul francez se reunește de urgență, a anunțat președinția, relatează Reuters.

Franța a instituit nivelul maxim de alertă în regiunea pariziană (planul ‘Vigipirate’) în urma atacului armat la sediul publicației franceze de satiră Charlie Hebdo, soldat cu cel puțin 11 morți, dintre care doi polițiști. Reamintim că doi bărbați înarmați au atacat miercuri sediul publicației franceze de satiră Charlie Hebdo la Paris, făcând cel puțin 11 morți, dintre care doi polițiști, și zece răniți, cinci fiind în stare gravă, potrivit poliției, relatează AFP și Reuters.

Un ofițer al poliției afirmă că printre cei decedați se numără cel puțin un ziarist, iar trei dintre răniți sunt polițiști. Potrivit postul francez iTELE, citat de Reuters, un martor afirmă că a văzut incidentul dintr-o clădire situată în apropiere. El susține că a observat doi indivizi cu cagule negre și înarmați cu Kalașnikovuri pătrunzând în clădire, câteva minute mai târziu auzind mai multe focuri de armă, după care cei doi au părăsit edificiul.

Președintele francez Francois Hollande se îndreaptă miercuri spre locul atacului armat, iar guvernul a anunțat o reuniune de urgență. Publicația Charlie Hebdo a mai fost atacată în trecut după ce a publicat în anul 2011 benzi desenate care satirizau lideri musulmani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.